Featured image of post Visualisering av förfrågningar om Studiestartsstöd och Körkortslån

Visualisering av förfrågningar om Studiestartsstöd och Körkortslån

Grafana Dashboard

Nedan kan visualiseringar av inkommna förfrågningar om studiestartsstöd och körkortslån till AF ses. AF bidrar med information om huruvida den sökande uppfyller arbetslöshetsvillkor för att erhålla dessa bidrag. AF tar ger inte slutgiltigt besked till sökande, det gör Csn. Denna statistik bör därför inte ses som statistik över slutgiltigt besked till sökande. För detta kan man konsultera Csn:s statistikdatabas.

Denna statistik är endast för att belysa hur fördelningen av förfrågningar och besked ser ut från ett it-perspektiv. Denna statistik är endast från den insyn jag har haft och ska inte ses som officiel eller fullständig statistik från AF.

Intressant att notera är att även om dessa två ligger verksamhetsmässigt nära varandra så skiljer de sig väsentligt i två avseenden. Förfrågningar om studiestartsstöd inkommer nästan uteslutande under arbetstid. Förmodligen samlar csn upp dessa och kör dem under arbetstid. Förfrågningar om körkortslån kan däremot komma när som helst under dygnet och verkar motsvarar förmodligen exakt de tidpunkter som svenska folket ansöker om körkortslån. Inklusive kl 3 på natten.
Den stora majoriteten av förfrågningar om studiestartsstöd resulterar i ett positivt besked, mendan den stora majoriteten av körkortslån har resulterat i ett negativt besked.

Se inbäddade dashboards nedan eller följ länkarna.

Länk: Studiestartsstöd Dashboard
Länk: Körkortslån Dashboard